1. What is Paperkatta.com?
Ans.
 Paperkatta.com is a website, which is designed for online question paper designing with ready-to-use comprehensive question bank for Engineering and Medical entrance exams. Question bank is strictly according to updated syllabus and difficulty level is set for each question.

“In typical Marathi tradition, Katta means a platform (or bench) built around a tree or any boundary or wall surface, generally a place where people meet and talk- a meeting place where ideas and pleasantries are exchanged  and  is very popular in colleges across Maharashtra state.”


2. How can I use Paperkatta.com?
Ans.
  User has to register on Paperkatta.com first by using option provided on home page.Help option is provided on every page for your assistance.


3. What is minimum software or system requirement to use Paperkatta.com?
Ans.
 No specific requirement, User just need browser IE 9.0 and above versions or Google Chrome 18.0 and above versions or Mozilla Firefox 20.0 and above versions, and Adobe reader.


4. How will I get question paper from Paperkatta.com?
Ans.
 User needs to design question paper by selecting some basic information like Subject, Chapter, required number of questions. Questions can be selected based on difficulty level. Once everything is ready, submit final question paper. Once the question paper is submitted, Paperkatta.com team will process the job and generate question paper in PDF format and submit it to the user. User will receive notification via SMS and MAIL once question paper is available to download. Then user has to login to Paperkatta.com and download the PDF file. As easy as that.


5. How many papers can I generate from Paperkatta.com?
Ans.
 There is no limit for question paper generation, but user has to pay in advance for question paper. As long as user has sufficient balance in his account, he can generate question paper.


6. Can I add new question bank to Paperkatta.com?
Ans.
 No, user cannot add new question bank to paperkatta, however if there is any special requirement, Paperkatta team can help to enter user provided question bank. This will incurred some additional cost to user.


7. Is there any limit for generating paper in a Month or a Year?
Ans.
 Yes, after registration, user has to generate at least one question paper in 3 months. If user is not generating any question paper for consecutive 3 months, then user membership gets deactivated.


8. What facilities will I get through Paperkatta.com?
Ans.
 User will get the following facilities on Paperkatta.com:
        1. Get, ready-to-use questions as per MHT-CET, JEE-Main and NEET/AIPMT exam             syllabus.
         2. Set question paper as per users requirement.
         3. Create versions of your question paper.
         4. Get Answer Key and Solution Set along with your Question Paper.
         5. Create multiple branches and maintain your sub user’s record.
         6. Question papers are send in PDF form to your mail ID. You can access it from                   anywhere.


9. What is the validity period of user account?
Ans.
 As long as a user is using Paperkatta.com at least once in a quarter and paying for question paper OR user has generated 200 or more question paper in a year, user membership will remain valid.

If user doesn"t use Paperkatta.com for 3 months,  membership gets deactivated.


10. What type of support will I get from Paperkatta.com?
Ans. 
Paperkatta team will give an online demo to users on how to use www.paperkatta.com. Also, there is Help option on each page to guide how to use Paperkatta.com features. User will also be provided with helpline number to solve user queries online.


11. Which exams does Paperkatta.com support?
Ans.
 Currently Paperkatta.com supports MHT-CET, JEE-Main and NEET/AIPMT exams. User can select for all the exams or choose any one while registration.


12. What will happen if syllabus of exam get changed after I register on paperkatta?
Ans.
 User need not to worry about change in syllabus. Paperkatta.com. Experts team will take care of the changes in syllabus and update the question bank accordingly as early as possible.


13. I have more than one branch. Do I need to have multiple membership's to use Paperkatta.com?
Ans.
 No, User need not to have multiple membership to manage all branches. Paperkatta.com has provided facility to create branches as well as sub users for branch staff. Also, the branch users will have their own credentials to login into Paperkatta.com and create their own questions papers.


14. Is it possible to join Paperkatta.com only for one subject?
Ans.
 Yes, user can join Paperkatta.com for one or more than one subject of their choice.


15. What if I forgot my login credential for Paperkatta.com?
Ans.
 Click "Forgot Password" on login page and reset password as per the instructions provided on screen.


16. Will I get solution/answer key along with question paper?
Ans.
  On Paperkatta.com, Question bank is provided with solutions and answer keys. When user will submit question paper, Paperkatta.com team provides solutions and answer key for designed question paper in PDF format.


17. How fast can I generate question paper on Paperkatta.com?
Ans.
 Question paper designing is very easy on Paperkatta.com. User needs to select  Exam,subject name, chapter name and number of questions and choose the required number of questions from each topic, and submit question paper. This process is very fast and user can work as per their convenience.


18. What if I want to update my class information after registration on Paperkatta.com?
Ans.
 User can change and update their information any time after registration. 


19. Is there any benefit if I invite others on Paperkatta.com?
Ans.
Sharing is wonderful thing, Especially to those you've shared with. You can invite friend to join paperkatta.com


20. What are the charges for Paperkatta.com membership?
Ans.
 Registration on Paperkatta.com is absolutely free. User has to pay only for question paper generation on Paperkatta.com. Per question charges along with processing charges will only be applicable.


21. How can I buy Paperkatta.com services?
Ans.
 User can buy paperkatta.com services by two ways - either paying directly through payment gateway or can deposit amount directly in our bank account (details given below). If you are paying through payment gateway, the amount will be directly credited to your Paperkatta account. You can also deposit amount in our bank account. You will have to send SMS to 9767449449 or send us mail on support@paperkatta.com with details like payment amount, payment date and payment reference number. The amount will be credited in your paperkatta account within 24 working hours.

Our bank Details are as follows:

Beneficiary Name: Lsoft Technologies Pvt. Ltd.
Account Type: Current Account
Bank Name: Bank Of India
Branch Name: Karve Road, Pune
Account Number: 050320110000885
Rtgs/Neft/Ifsc Code: BKID0000503


22. Can I get refund for the payment?
Ans.
  We do not offer refunds under any circumstances since we are offering FREE PAPERS, we would urge to be fully satisfied before you make a payment.


23. How can I store question paper for future reference?
Ans.
 User can download PDF of question paper, answer key and solution from Paperkatta.com and save as per their convenient location. PDF will be available on Paperkatta.com for 2 months for download,after that it will be removed.


24. How can I create question paper versions, if required?
Ans.
 Yes, there an option is available to create versions of question papers. There user can create any number of versions. There is no restriction on version creation.


25. Is there any limit for number of questions in question paper?
Ans.  There is no limit for number of questions per paper. User is free to choose number of questions per question paper, but not more than the examination standard.


26. Can I arrange option styles as I want?
Ans.
 Yes, different option styles are available on Paperkatta.com. Here, user can design options either as A, B, C, D or 1,2,3,4.


27. How can I reactivate my Paperkatta.com membership after deactivation and are there any additional charges applicable?
Ans.
 Yes, user can reactivate the membership with paperkatta.com, after communicating with Paperkatta team with valid reason. No, additional charges is applicable for valid reason.


28. What additional features does Paperkatta.com has?
Ans.  
Yes, Paperkatta.com is having additional features like:
        1. Lsoft’s papers where User can directly add the question papers designed by Lsoft’s             expert team with user Institute Name and Logo.
        2. Invite Friends where user can invite friends to use paperkatta.com and share                        reviews.


29. How will I get to know my question paper’s cost?
Ans.  
When paper is generated at Paperkatta.com, user will get a mail where all billing details along with paper details are provided.


30. When will be my created papers available for download?
Ans.
 Approximately within 6 hours from the time of final submission.


31. Can I use the Question Papers for commercial / resale purpose?
Ans.
No, the material on www.paperkatta.com is for private use and private circulation only (Non-commercial purpose of subscribers). Any other use is strictly prohibited. Subscribers agree that they will not sell, publish or copy question papers or any other information from www.paperkatta.com without permission from Lsoft Technologies Pvt. Ltd. If they do so, www.paperkatta.com reserves the right to cancel their subscription immediately without refund and take appropriate legal action.


32. Will PCB or PCM merged Paper considered as 1 Paper ?
Ans.
Merged PCB / PCM Paper will be counted as 3 Papers.


33. What is "Dhamaka Pack - 365" offer ?
Ans. This offer is specially designed for clients who want to save costing of their Papers by doing a bulk recharge in their paperkatta account.


 34. What is the validity of this "Dhamaka Pack - 365" offer ?
Ans .  As the name suggests, this offer is valid for 1 Year i.e. 365 Days from the date of recharge. You can recharge anytime during the complete year.


35. What are the multiple recharge offers in "Dhamaka Pack - 365" ?
Ans . Details of the offers is as follows....
Offer 1 :- Recharge Rs.15,000 and create 100 Test Papers (Paper @ 150.00 Rs. GST included)
Offer 2 :- Recharge Rs.27,500 and create 200 Test Papers (Paper @ 137.50 Rs. GST included)
Offer 3 :- Recharge Rs.37,500 and create 300 Test Papers (Paper @ 125.00 Rs. GST included)
Offer 4 :- Recharge Rs.45,000 and create 400 Test Papers (Paper @ 112.50 Rs. GST included)
Offer 5 :- Recharge Rs.50,000 and create 500 Test Papers (Paper @ 100.00 Rs. GST included)

You can get this GST reimbursed.


36. Will my Balance Test Papers count be carry forwarded to next year after 365 days or transfered to any other account ?
Ans. Yes, Balance Papers will be carry forwarded after 365 days, only and only if you recharge your account before your "Dhamaka Pack - 365" Pack Expiry date. Recharge in to your "Regular Pack Lifelong" is not valid for this carry forward. Recharge should be made in "Dhamaka Pack - 365" only. These Balance Paper's cannot be transfered to any other account.


37. Will I get  monthly invoice of my papers generated in "Dhamaka Pack - 365" offer ?
Ans. Your total bill of the recharge amount is generated within 48 hour's of your recharge mentioning all your Paper's, so no bills are generated until you consume all your allotted paper's.


38. Can I cancel my paper generated in "Dhamaka Pack - 365" offer ?
Ans. Your paper is billed and counted only after you final submit it. You can cancel the paper before final submit only.


39. What will happen if I generate all my papers in my offer before expiry date of my offer ?
Ans.
Option 1 : you can recharge your account with a fresh "Dhamaka Pack - 365" offer, valid for 365 day's from the date you recharge.
Option 2 : You can recharge 1000 or more in your account , under "Payment Regular pack Lifelong" tab and generate your paper's. Charges will be as per the priority you select.
** Conditions Apply